Diamant Tegelboren

Bij www.techwinkel.nl hebt u de keus uit verschillende categorieën tegelboren.
Diamant-tegelboren zijn bruikbaar voor materialen zoals glas, kristal fibergas, keramiek en porselein, marmer, graniet, steen en andere samengestelde harde materialen. Tegelboren zijn er in alle gangbare maten, kleinere maten voor gebruik in een normale(accu)boormachine, grotere maten in een diamantboormachine, maar ook zijn er diamantboren bedoeld voor gebruik in een haakse slijper (M14-aansluiting). Wij bieden een kwaliteit waarmee elke klus te klaren is. Nat boren is aanbevolen, hierdoor word het tegelwerk en de boor beter beschermt tegen de warmte die vrijkomt tijdens het boorwerk, maar geeft ook minder slijtage en dus een langere levensduur voor de boor.

De Brazed diamantboren. Deze passen in een haakse slijper (M14). Bij uitstek geschikt voor het droog boren van harde tegelsoorten, natuursteen of graniet. Boordiepte is circa 40mm. Boordiameter leverbaar: 20mm, 27mm, 35mm, 40mm, 50mm, 55mm, 60mm 75mm en 82mm.

De Diamant tegelfrees snijdt eenvoudig keramisch tegels, pleisterwerk en door het cement. Ze zijn eenvoudig te gebruiken in de haakse slijper (M14). Diamant tegelfrezen worden in de regel niet watergekoeld. Leverbaar in de maten 8mm, 10mm en 20mm.

De diamantboren met laser gelast ringelement. Diverse afmetingen tot 56mm. Max. boordiepte is 55mm. Deze hebben een ½ inch aansluiting maar met gebruikmaking van een adapter zijn deze ook in een normale (accu)boormachine te gebruiken. Bij de kleinere diameters bestaat het snijgedeelte uit een ringelement welk met een laserlas aan de boorbuis is bevestigd. Het is aan te raden om deze boren te gebruiken met waterkoeling. Dit komt de levensduur van de boor, maar ook de snijsnelheid tijdens het boren ten goede. Voor de waterkoeling hebben we een hulpmiddel opgenomen in ons assortiment, de zogenaamde spoelkop. Als u hierbij ook de centreerhulp gebruikt dan kunt u snel en precies werken.

De Electroplated diamantboren. Zijn door ons leverbaar in diverse gangbare afmetingen tot 12 mm, en deze zijn in een normale (accu)boormachine te gebruiken. Zonder koeling boren gaat prima zolang de tegels maar niet van het aller hardste materiaal zijn, anders is boren met waterkoeling aanbevolen.

Met hulpmiddelen -zoals de miniguide met waterkoeling- kunt u snel en precies werken. Zie hiervoor “overige artikelen”.

Tegelboren nodig? Bezoek onze website www.techwinkel.nl en ontdek zelf ons uitgebreide assortiment, uitstekende kwaliteit tegen scherpe prijzen. Wilt u meer informatie, bekijk dan de meest gestelde vragen op onze website. Staat uw antwoord er niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Hulpmiddelen voor de aansluiting met waterkoeling vindt u onder het kopje “Overige artikelen”.